Pages

Disclaimer

Segala post bagi Siri Bufet Ramadhan yang didapati dalam blog ini adalah diperolehi oleh penulis melalui carian di Internet. Penulis tidak mendapat sebarang faedah ataupun imbuhan dari siri tersebut. Usaha penulis adalah semata-mata untuk memudahkan pembaca mencari bufet ramadhan yang murah dengan mudah. Penulis juga tidak pernah mencuba sebarang bufet ramadhan dalam siri tersebut melainkan dinyatakan oleh penulis. Sekian, terima kasih.

StarveBuster tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan selera atau kerosakan deria rasa yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. :-)

p/s: Sumber pendapatan blog ini dijana melalui iklan Nuffnang. Segala ketikan (click) pada iklan tersebut adalah amat dihargai. =)

Featured Post

Creamoji: Milkshake Pudding @ Dadih Hirup

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, hari ini StarveBuster nak promote bisnes member. sekarang nih  dah jadi trend kot buat da...

Monday, June 6, 2016

Siri bufet Ramadhan 2016 : Kuala Lumpur

assalamualaikum

kali ini Siri Bufet Ramadhan 2016 akan senaraikan lokasi bufet ramadhan di sekitar ibu kota  Kuala Lumpur.
Selamat mencuba!


Felda D'Saji

KL International Hotel

Restoran Istana Bambu

Pearl International Hotel

G Tower

Kelab Golf Seri Selangor


Siri Bufet Ramadhan 2016 : Shah Alam

assalamualaikum

Seterusnya, Siri Bufet Ramadhan 2016 singgah pula di negeri Selangor atau lebih tepat lagi ke Shah Alam.
Selamat mencuba!


Grand Blue Wave Hotel

Best Western i-City

Flaming Steamboat, Shah Alam

Shah Alam Convention Centre (SACC)

D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat

Siri Bufet Ramadhan 2016 : Johor


assalamualaikum

selepas Putrajaya dan Melaka, Siri Bufet Ramadhan 2016 diteruskan dengan negeri Johor.
Selamat mencuba!


Mutiara Hotel, Johor Bahru

New York Hotel, Johor Bharu

Pulai Springs Resort

Sunday, June 5, 2016

Siri Bufet Ramadhan 2016 : Melaka

assalamualaikum

Siri Bufet Ramadhan 2016 diteruskan ke negeri Melaka.
Selamat mencuba.


Bayview Hotel Melaka

Hatten Hotel

Bayou Lagoon Park Resort


Siri Bufet Ramadhan 2016 : Putrajaya

assalamualaikum

Siri Bufet Ramadhan 2016 dimulakan dengan senarai bufet ramadan di sekitar kawasan Putrajaya. selamat mencuba.

p/s: sila baca disclaimer

IOI Marriot Hotel, Putrajaya

Putrajaya International Convention Centre (PICC)

Dorsett Putrajaya

The Everly Putrajaya

Taman Ekuestrian Putrajaya

Saturday, June 4, 2016

Siri Bufet Ramadhan 2016

assalamualaikum

alhamdulillah, jika dipanjangkan umur kita bakal dipertemukan lagi dengan bulan Ramadhan. StarveBuster notice jumlah hit ke blog ni naik sikit sejak kebelakangan ni. mungkin sbb ramai yang mencari info berkenaan bufet ramadhan. StarveBuster pasti ramai yang kecewa sbb info kat dalam ni adalah dari Siri Bufet Ramadhan (SBR) tahun2 yang lalu. Jadi, StarveBuster luangkan sedikit masa utk membuat carian dan mengumpulkan sedikit sebanyak senarai bufet ramadhan untuk tahun ini. nantikan dalam post yang seterusnya.

Selamat berpuasa!!


Friday, February 12, 2016

Restoran Tuan Faridah Nasi Ayam Kampung

Nama:
Restoran Tuan Faridah Nasi Ayam Kampung

Lokasi:
61 Jalan BP 6/7,
Bandar Bukit Puchong,
43000 Puchong, Selangor

Cawangan/Lokasi Lain:
-

Signature Dish/Drink:
Ayam kampung, masakan Pantai Timur

Recommendation:
*****

dah lama gila rasanya tak buat restoran review nih. hari nih rasa terpanggil nak buat review dek keenakan makan yangdinikmati di restoran ini. mungkin sbb makan free menambahkan lagi kesedapan makanannya. boss belanja daa. so, bab harga takleh nak review la kat sini ye. gambar pun tak sempat nak snap.

Restoran Tuan Faridah nih menyajikan makanan2 tempatan. orang kata masakan kampung la. menu istimewanya pastilah ayam kampung. standard size ayam kampung takde la besar sgt. sedang2 aje. tak penah lagi tgk ayam kampung besar mcm ayam belanda. hehehe. masakan lain plak mmg mampu menitiskan air liur anda. antaranya, telur itik masak lemak cili api, ikan keli sambal hijau, siput sedut masak lemak, pelbagai jenis kari/gulai ayam dan ikan, ulam-ulaman, budu dan sambal belacan, pelbagai masakan sayuran seperti kailan, cekur manis dan taugeh serta byk lagi. dua barisan makanan tu dua kali aku round baru boleh decide nak makan apa.

air pun macam2 jenis ada tapi yang specialnya air kelapa, jus pegaga dan jus durian belanda. boleh request gelas besar rasanya sbb aku nmpk ada org minum gelas besar gedabak. tapi aku minum air sirap limau jer. hehehe.

p/s: selamat mencuba.
koi tak sempat nak amik gambor. aok google je lah ye. =)

Wednesday, January 20, 2016

Creamoji: Milkshake Pudding @ Dadih Hirup

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

hari ini StarveBuster nak promote bisnes member. sekarang nih  dah jadi trend kot buat dadih hirup. sbb banyak dah tengok di pasaran. tapi yang special nye member StarveBuster nih sebab dia tak guna serbuk dadih yang ada jual kat kedai2 tu. dia buat sendiri. original resipi. purely homemade. macam mana dia buat tu aku tak tau la. yang penting sedap dan harga berpatutan. satu botol berkapasiti 300ml, harganya RM5.00. antara perisa yang available sekarang ialah originalcoffee (favourite aku nih), teh tarik (my 2nd favourite), strawberi dan coklat. mungkin ada lagi perisa lain yang akan dikeluarkan. setiap perisa baru yang akan dikeluarkan akan melalui proses R&D dan ujian lapangan. memang berbaloi.


untuk tempahan dan maklumat lanjut:
call/whatsapp: +60126078205
email: my.creamoji@gmail.com


Nota kaki:
i.  Perisa teh tarik adalah limited edition and by request only.
ii. StarveBuster pun boleh jadi agen kalau korang nak order ngan StarveBuster. eheheh

p/s: #tambahpendapatan

Tuesday, January 19, 2016

New Makan Place in Bangi

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

StarveBuster kini kembali. setelah sekian lama menyepikan diri akhirnya StarveBuster membuat kemunculan semula. heheheh. maaf deh lamo dok update blog nih. sibuk kijo banyok.
berbalik kepada topik asal kita, New Makan Place in Bangi. pasti ramai yang menantikan pembukaan restoran yang menjadi bualan ramai ini. penah menjadi kontroversi sekontroversi namanya. tapi usah biarkan hidup anda diselubungi kontroversi. tingkatkan jatidiri, jauhi fitnah duniawi. in sha Allah...

kepada yang penah dan akan menyerbu Restoran Me'nate Steakhub ini, kalau boleh kongsikan lah pengalaman anda bersama-sama StarveBuster dan pembaca yang lain ye. boleh jadi reference dan rujukan. terima kasih.

Sumber: https://www.facebook.com/MenateSteakHub/
Sumber: https://www.facebook.com/MenateSteakHub/

menanti hari pembukaan rasmi

Nota kaki:
i. Pembukaan rasmi pada 22 Januari 2016

p/s: entah bila aku nak pegi. dah lama tak pekene steak nih.


Friday, September 19, 2014

Jom Masak: Ikan Patin Masak Tempoyak

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

hari ni nak kongsi resepi antara masakan favourite aku, Ikan Patin Masak Tempoyak atau Masak Tempoyak Ikan Patin atau apa2 je la nama yg korang nak panggil. resepi ni wife aku cedok kat internet dan aku modify ikut cara masakan wife aku. kalau ada yg nak claim kata resepi nih dia punya, silakan lah supaya aku boleh letak credit. kalau korang nak kopipes pun, silakan lah. sharing is caring.

Bahan bahan:
Ikan patin - 1 ekor (saiz sederhana)
Tempoyak - 2 senduk
Air - 4 cawan (kurangkan jika mahu kuah pekat, lebihkan jika mahu kuah cair)

Cili merah - 1 biji (optional: jadikan kuah lebih merah)
Cili padi - 10 biji (ikut tahap kepedasan masing2)
Kunyit hidup - 1 inci
Daun kesum - secekak
Garam - secukup rasa

Cara cara:
1. Cili merah, cili padi dan kunyit hidup ditumbuk tetapi tidak terlalu luma/hancur. (Nak guna blender pun boleh)


2. Gaulkan tempoyak dan bahan yg ditumbuk sehingga rata. Kalau guna blender, boleh blend sekali ngan tempoyak.

3. Masukkan kesemua bahan termasuk bahan yg ditumbuk/diblender ke dalam periuk. 


4. Masak dengan api perlahan sehingga merenih dan menggelegak.

5. Setelah menggelegak, masukkan daun kesum. 


6. Biarkan sehingga 3-4 minit.


7. Tutup api dan sedia dihidang.

Nota kaki:
i. Kalau tempoyak kurang masam, bolehlah tambah sedikit asam keping.


ii. Kalau nak kuah pekat, boleh masak semua bahan dulu kecuali ikan. Bila kuah dah masak, baru masukkan ikan.


p/s: lupa nak snap gambo....

Saturday, July 5, 2014

2014 Bufet Ramadhan #7: Istana Bambu, Ampang

Harga:
- RM 49.00+ (dewasa)
- RM 25.00+ (kanak2)
- percuma untuk kanak2 di bawah 5 tahun

Tempahan: 018 293 4321 | 03 4251 4717

Friday, July 4, 2014

2014 Bufet Ramadhan #6: Bora Ombak


Harga:
RM 48.00+ (dewasa)
RM 29.90+ (kanak2)

Tempahan: 03 4251 6303 | 010 214 1825 | 016 608 9806

Facebook: https://www.facebook.com/pages/BoraOmbak/118342014867035

2014 Bufet Ramadhan #5: Umai Cafe, Putrajaya


Harga:
RM 39.90 (dewasa)
RM 20 (kanak2 [6thn-12thn])

Tempahan: Amir 0136067710 | Shira 0122396118

Thursday, June 12, 2014

2014 Bufet Ramadhan #4: Kelab Tasik Putrajaya



Harga Early Bird (15 Jun - 1 Julai): 
- RM60.00 (dewasa)

Harga Biasa:
- RM 65.00+ (dewasa)
- RM 39.00+ (kanak2)
- percuma untuk kanak2 di bawah 5 tahun

Tempahan: 03 8889 5008


2014 Bufet Ramadhan #3: Bayou Coffee House, Cyberjaya


Harga Early Bird (hingga 14 Jun): 
- RM49.90

Harga Biasa
- RM55

Tempahan: 019 3305848



2014 Bufet Ramadhan #2: Palm Garden Hotel

 

Harga Promosi (28 Jun - 4 Julai): 
- RM70.00 net (dewasa)

Harga biasa:
- RM90.00 net (dewasa)

Thursday, June 5, 2014

2014 Bufet Ramadhan #1: Putrajaya International Convention Center (PICC)


Harga: 
- RM80.00 (dewasa)
- RM40.00 (kanak2)
- Percuma (kanak2 bawah 5 tahun)

Tarikh: 30 Jun 2014 - 25 Julai 2014
Masa: 6.30 petang - 10.30 malam

Tempahan: 03 8887 6162


Tuesday, May 6, 2014

Change your coffee....

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

setelah hampir setahun membisu, hari ini aku nak cerita pasal kopi. aku kategorikan diri aku sebagai "social coffee drinker". aku reka je kot term nih. tak tau la ade coffeeright ke tak. hehehe. maknanya nak kata, aku lebih prefer milo or nescafe berbanding kopi. 


kopi yang aku suka pun Kopi Tenom. kalau outstation ke Sabah mesti aku beli la smpi 3-4 bungkus. semenjak dua menjak nih pula dah pandai lepak Starbucks. tapi tak la selalu. 2-3 bulan sekali kot. mahal kot kopi2 kat situ. hehehe. tgk selera la. kalau tetibe tekak ni rasa nak dibasahi dengan kopi mahal aku gi la lepak Starbucks. hahahah

dipendekkan cerita, aku jumpa sorang senior baru2 nih. dia bawak satu brand coffee dari Kanada. bagi aku produk nih produk baru jugak la sbb aku tak pernah dengar pun sebelum ni. masa lepak tu dia bagi aku sample produk test minum kat kedai mamak tu terus. hirupan pertama je aku dah jatuh cinta. aku bukan nak exaggerate lebih2 beb. mmg KELAS rasa kopi dia. yg aku test hari tu Cafe Mocha. terbaik!! aku berani cakap better than Starbucks but the price is much much more cheaper.

Wednesday, July 17, 2013

Siri Bufet Ramadhan #20: MH Sutera Events @ Dewan Banquet UPM

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

tadi aku baru terima sepucuk email promosi bufet ramadhan. rupa2nye dari organizer bufet ramadhan yang aku penah pegi tahun lepas di Dewan Banquet UPM Serdang. organizer ialah MH Sutera Events dengan tema 'Selera Iftar MH'. mari tgk poster dulu.


harga: RM49.50nett (dewasa) / RM25nett (kanak2 6-12 tahun)
no telefon: 010 2559636 / 012 2612233 / 014 3330433
GPS coordinate: N2 58.909 E101 41.891
kalau nak maklumat lanjut boleh layari facebooknye. click sini.

tahun lepas aku pegi dgn kawan2 buat reunion. mmg puas hati makanan2 yang disediakan. surau pun luas. mmg selesa la sbb dia buat kat dewan. insya Allah berbaloi untuk mencuba.

tak tau kenapa diorang start lambat sbb bufet nih baru je available dari 15 Julai hingga 6 Ogos. antara menu hebat tahun ni ialah Kambing Panggang, BBQ, Satay, Nasi Beriani Gam Johor, Kari Kepala Ikan. yang lain2 boleh tgk kat poster kat atas tu. kalau nak feel lagi, pegi sendiri la ke Dewan Banquet tu. live performance pun ada ok. heheheh.

p/s: selamat mencuba. promo lebih sebab dah penah pegi tahun lepas and sebab dia hantar email invite aku. hehehe. 

Siri Bufet Ramadhan #19: Kelab Shah Alam Selangor

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

hari nih dah hari ke-8 kita berpuasa. seminggu sudah berlalu. rasanye tempat2 yg menyediakan bufet ramadhan masih meriah kot. cuba kat Kelab Shah Alam Selangor ni pulak.


harga: RM49.99 (ahli) / RM59.99 (bukan ahli) 
separuh harga untuk kanak2 4-12 tahun & warga emas 60 tahun keatas
ade kemudahan shuttle, surau dan kaunter zakat.
no telefon: 03 5519 9939
maklumat lanjut boleh didapati di laman webnya. click sini.
atau layari facebooknye. click sini.

p/s: selamat berkelab...

Unique visits (Last 7 days)