Pages

Disclaimer

Segala post bagi Siri Bufet Ramadhan yang didapati dalam blog ini adalah diperolehi oleh penulis melalui carian di Internet. Penulis tidak mendapat sebarang faedah ataupun imbuhan dari siri tersebut. Usaha penulis adalah semata-mata untuk memudahkan pembaca mencari bufet ramadhan yang murah dengan mudah. Penulis juga tidak pernah mencuba sebarang bufet ramadhan dalam siri tersebut melainkan dinyatakan oleh penulis. Sekian, terima kasih.

StarveBuster tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan selera atau kerosakan deria rasa yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. :-)

p/s: Sumber pendapatan blog ini dijana melalui iklan Nuffnang. Segala ketikan (click) pada iklan tersebut adalah amat dihargai. =)

Featured Post

Creamoji: Milkshake Pudding @ Dadih Hirup

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, hari ini StarveBuster nak promote bisnes member. sekarang nih  dah jadi trend kot buat da...

Tuesday, January 25, 2011

Jom Masak: Kangkung Goreng Belacan

salam selera

resipi yang ingin SB kongsikan pada hari ini ialah:

KANGKUNG GORENG BELACAN

Bahan-bahan:
200g kangkung (dipotong dan dibersihkan)
1 biji bawang merah (ditumbuk)
1 ulas bawang putih (ditumbuk)
secubit belacan (dihancurkan)
2 sudu besar minyak masak

Cara Memasak:
  1. panaskan minyak masak di dalam kuali dan masukkan bawang merah dan bawang putih wang ditumbuk. kacau hingga wangi.
  2. masukkan belacan dan kacau rata.
  3. masukkan kangkung dan kacau selama 3 hingga 5 minit (hingga kangkung tu layu)
  4. sedia untuk dihidang.

semudah 1, 2, 3 kan?? hehehe
Selamat mencuba!!

Sunday, January 23, 2011

Jom Masak: Labu Masak Lemak Cekur Manis

salam selera.

resipi seterusnya dalam segmen Jom Masak ialah:

LABU MASAK LEMAK CEKUR MANIS

Bahan-bahan:
1/4 biji labu (lebih kurang 300g)
- dibuang kulit dan dipotong kiub (jgn potong kecik sgt, nanti hancur)
200g sayur cekur manis (ambil daun sahaja)
100ml santan (lebih kurang sebijik kelapa)
2 biji cili merah (dipotong)
2 biji bawang merah (ditumbuk halus)
2 cawan air
garam secukup rasa

Cara memasak:
  1. masukkan air ke dalam periuk dan rebus labu hingga sedikit empuk.
  2. kemudian, masukkan santan dan kacau hingga sebati.
  3. masukkan bawang merah yang ditumbuk dan kacau lagi.
  4. kemudian, masukkan sayur cekur manis dan cili merah. kacau lagi.
  5. masukkan garam secukup rasa (kalau tak cukup rasa, tambah smpi cukup =))
  6. PENTING: teruskan kacau hingga mendidih. jangan berhenti mengacau masakan anda untuk mengelakkan santan pecah minyak.
  7. apabila mendidih, padamkan api dan sedia untuk dihidang.
Selamat mencuba!!

Thursday, January 20, 2011

Jom Masak: Ayam Masak Merah Ala Kadar

salam selera.

resipi kali ini adalah resipi favourite SB. ini adalah resipi dari wife SB sendiri. dia cakap kalau dia masak bende lain mesti SB makan sikit tp kalau masak ayam masak merah nih mesti nak tambah je. hehehe. mari kita kongsi resipi:

AYAM MASAK MERAH ALA KADAR
Bahan-bahan:
3 ketul ayam (lebih kurang 300 - 400gram)
2 biji bawang merah - ditumbuk lumat
1 biji bawang putih - ditumbuk lumat
1 keping asam keping
2 sudu besar cili kering yang dikisar
garam secukup rasa
secubit serbuk Knorr Pasti Sedap
sedikit air
minyak untuk menggoreng dan menumis


Cara Memasak:
  1. goreng ayam sehingga masak. angkat dan asingkan. 
  2. panaskan sedikit minyak masak di dalam kuali yg bersih =)
  3. tumiskan bawang yg ditumbuk tadi sehingga wangi
  4. masukkan cili kering dan sedikit air (kalau nak lebih berkuah, lebihkan lah air)
  5. masukkan garam dan serbuk Knorr Pasti Sedap secukup rasa
  6. biarkan seketika hingga mendidih
  7. masukkan ayam yang telah digoreng td dan gaul hingga rata
  8. sedia untuk dihidangkan.

senang je kan? 
Selamat mencuba!!


Sunday, January 2, 2011

Red Wok Restaurant Bangi

Nama:
Red Wok Restaurant

Lokasi:
Red Wok Restaurant Sdn Bhd
Lot PT 70550, Jalan Kajang Impian 1/2
Taman Kajang Impian
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor

Contacts:
Tel: +603-8927-4100
Fax: +603-8927-4500
HP: +6019-339-4655 - Awang Hasyim
HP: +6012-9100-100 - Muhammad Oon (Brian)
HP: +6017-6868-600 - Pink
Email: redwok2u@gmail.com


Waktu Operasi:
Isnin hingga Khamis
Lunch: 12pm to 3pm
Isnin hingga Jumaat
Dinner: 6pm to 12am
Sabtu & Ahad
12pm to 12am
*Closed for lunch on Fridays.

Signature Dish/Drink:
Halal Chinese and Thai Food

Recommendation:
*****

minggu lepas SB lepak2 ngan kawan2 kat bandar baru bangi. hajat nak pekene steamboat. ada sorang tu rekemenkan Red Wok Restaurant nih. mmg happening gak tmpt nih. kat sebelah Seksyen 7 Bangi. SB mmg 1st time sampai kat situ. senang je nak cari sbb ade satu je bangunan yg dicat ngan warna merah terang. striking habis. gmbr2 kat bawah nih dicilok dengan izin dari blog SembangBincang milik encik Faizal Sky0ne.

Unique visits (Last 7 days)