Jom Follow

Disclaimer

Segala post bagi Siri Bufet Ramadhan yang didapati dalam blog ini adalah diperolehi oleh penulis melalui carian di Internet. Penulis tidak mendapat sebarang faedah ataupun imbuhan dari siri tersebut. Usaha penulis adalah semata-mata untuk memudahkan pembaca mencari bufet ramadhan yang murah dengan mudah. Penulis juga tidak pernah mencuba sebarang bufet ramadhan dalam siri tersebut melainkan dinyatakan oleh penulis. Sekian, terima kasih.

p/s: Sumber pendapatan blog ini dijana melalui iklan Nuffnang. Segala ketikan (click) pada iklan tersebut adalah amat dihargai. =)

Tuesday, July 13, 2010

Restoran Village View

Nama:
Restoran Village View

Lokasi:
Bandar Baru Bangi

Cawangan/Lokasi Lain:
Jalan Reko (Berdekatan Hentian Kajang)
(03-87345635)

Signature Dish/Drink:
Masakan tempatan dan Siam

Recommendation:
*****

dah lama StarveBuster tak update blog nih. dah dua bulan rasanye. sori lah yer. bukan sengaja cuma lately mmg StarveBuster sibuk sket. macam2 urusan perlu diselesaikan.
sebenarnya dah lama StarveBuster nak post pasal Village View nih tapi asyik tertangguh jer. skrg baru ada masa.

yang StarveBuster tahu,restoran nih ada dua cawangan. satu di Bandar Baru Bangi. kene masuk ke dalam sket. berdekatan dengan stesen petronas yang sebaris dgn plaza perabot bangi. satu lagi di Jalan Reko, Kajang. berdekatan dengan Hentian Kajang. konsep ala2 kampung agak menarik dengan binaan restoran daripada kayu dan menyediakan tempat utk duduk bersila. hiasan kolam ikan dan jambatan serta air terjun buatan pun menarik utk menemani masa makan pengunjung. mmg sempoi gak la. ehehehe.

dari segi makanan dan minuman pula spt tiada had. apa sahaja masakan melayu yang terlintas di kepala boleh diorder di sini. klu nak senaraikan mmg tak tersenarai la. hehehe. kene pegi dan rasakan sendiri keenakan makanan di situ. yg StarveBuster paling suka ialah ayam pandan. ketulan daging ayam dibalut dgn daun pandan dan digoreng. masyuk beb. hehehe.

personally, StarveBuster rekemenkan restoran di Bangi berbanding Kajang. masakan di Restoran Village View Bangi lebih sedap berbanding di Kajang. tapi itu cuma pendapat dan lidah StarveBuster . anda kene cuba sendiri utk mengetahuinya. enjoy some of the pics during my visit there:

ikan siakap masak tiga rasa
tomyam campur (tinggal bekas jer. huhuhu)
tauhu goreng ala thai, kerabu mangga, kerang bakar
kailan goreng belacan, ayam pandan

p/s: restoran nih ada buat buffet ramadhan rasanye. nak kene gi tanye gak nih.hehehe

12 comments:

  1. menu kat atas sume tu total u kene brape ek byrn die? huhu just nak tau range price die..tq..

    ReplyDelete
  2. cant really remember about the price...around RM50 to RM80...not more than RM100 i think...

    but the price there is reasonable...worth the taste...=)

    selamat hari raya...=)

    ReplyDelete
  3. salam.. boleh bg details sket x nk gi kedai nie klu dr exit tol bangi or tol kajang mane yg senang?
    thanx :)

    ReplyDelete
  4. ikut tol kajang lagi senang...
    dari tol kajang tu, terus jer menghala ke bandar baru bangi..
    nnt nmpk esso dan soho di sebelah kiri..
    terus lagi smpi nmpk petronas...
    masuk simpang kiri kat petronas tu...
    jalan dpn sket daripada petronas tu nmpk la kedai nih di sebelah kanan...

    boleh faham tak? hehehe

    ReplyDelete
  5. smlm dinner kat sana...around 7pm...
    service is super fast...maybe sbb takde org sgt..
    tapi kuantiti mcm makin sikit jer...
    huhuhu

    ReplyDelete
  6. maaf cakap...owner restoran tuu cina...depan restoran tuu ada tokong...terpulanglah..

    agak-agak...bekalan ayam dan daging mentah...dr mana...

    ReplyDelete
  7. berape person yang makan! plan nak makan this wekend..tq

    ReplyDelete
  8. menu kat atas tu untuk 6 orang makan...

    ReplyDelete
  9. fyi, owner tu chinese muslim. jgn risau.. tokong tu mungkin sbb dia hormatkan saudara or family dia.. yg pasti, dia muslim. bg dia masa utk tggalkan sikit demi sikit ajaran dia yg dulu.. jgn judgemental tanpa selidik terlebih dahulu.

    ReplyDelete
  10. Sorry ..nak share benda yg tak berapa elok.. Semalam i bawak anak2 cuba makan kat village view jalan reko. Order ketam kam hiong, kangkung goreng biasa dan bawal tiga rasa.. Bila masakan yg di order sampai my anak terkejut tengok ada ulat berenga tengah bergerak-gerak kat dalam bekas ketam kam hiong.. Panggil pekerja dia orang ambik balik ..tapi tekak dah lembang geli geleman langsung kita tak lalu makan. Suspect ketam dah busuk berulat.. Will never again come to this restaurant !! Dah komplen kat cashier tapi paling banyak cakap mintak maaf..tapi masih charge full amount rm92.. Dasar tak pandai jaga hati pelanggan !

    ReplyDelete
  11. Ketam tu msti dah masak kan? Kalau dah masak x mati pulak ulat berenge tu?? Musykil ni.....

    ReplyDelete
  12. Hari tu sy order pandan chicken. Tiba2 bila bukak daun pandan tu, ayam tu berkokok. Hahaha

    ReplyDelete

What do you think??